Facilitering handler om at gøre mennesker i stand til at samarbejde, skabe, udvikle og opnå mål - sammen!

Workshops

Facilitering er min indgangsvinkel til at arbejde med mennesker og mål. Det handler om at designe processer, hvor vejen til målet er tilpasset deltagerne, så alle bliver involveret, engageret og sætter deres præg på resultatet.

Jeg arbejder med facilitering i flere sammenhænge.

Det er min indgang til at arbejde med LEAN og effektivisering af processer, – her er det yderst vigtigt at de mennesker der skal agere i en ny verden, også er de mennesker der bliver involveret i arbejdet med at skabe denne nye verden, – se på hvilke udfordringer der skal løses, – og skabe commitment omkring processerne efterfølgende.

Når jeg underviser – underviser jeg på den faciliterende måde, – for her ved jeg at viden og læring sidder fast. Mine kursusdeltagere får viden ind gennem kroppen, – her trænes, reflekteres og ny viden bygges på.

Når jeg afholder workshops eller facilitere større møder, – er omdrejningspunktet netop at bruge den viden deltagerne har – for at komme i mål. Hvad enten det drejer sig om innovative processer, beslutninger der skal træffes, prioriteringer der skal laves, – afklaringer eller workshops hvor deltagerne arbejder med deres egen hverdag, med henblik på at forbedre den.

Facilitatoren

Jeg lægger vægt på at designe workshops – uanset indhold, så den passer perfekt til deltagerne. Der vil altid være stor involvering af deltagerne, – tid til at arbejde med emnet, – tid til reflektion, – hvad enten det sker gennem forskellige kreative processer, udfra oplæg, gennem spørgsmål eller for eksempel ved hjælp af LEGO Serious Play.

Jeg er en facilitator der har en stærk intuition, og fornemmer stemninger, følelser, kaos, – ja hvad som helst i gruppen jeg arbejder med. Det giver mig en god base for at interventere.Jeg arbejder meget med kunsten at lytte godt og spørge rigtigt. Det er mine vigtigste værktøjer. At kunne engagere og motivere deltagerne til at dele viden, arbejde sig frem mod målet, skabe nyt og sikre at processen har været en god oplevelse og succes for alle, – ja det bringer smil frem. Min uddannelse har givet mig et godt overblik. Jeg kan hurtigt skabe struktur og orden i kaos, en vigtig egenskab i facilitering, når mange bolde skal gribes og spilles videre til deltagerne.

Jeg arbejder med oplevelsesdesign. Det handler om at designe processen, rummet og stemningen så man skaber de rette og behovtilpassede rammer og stemninger for en gruppe at arbejde i, – som understøtter processen og ikke mindst gruppen.